Coaching en Supervisie

Coachen

Voor volwassenen doe ik coaching. Dit doe ik door middel van gesprekken (eventueel al wandelend) eventueel gecombineerde met fysieke oefeningen en praktische oefeningen zoals rollesspellen. Samen bepalen we wat het beste werkt voor jou. 

Vragen en issues op het gebied van:

 • zingeving
 • loopbaan
 • opvoedingsproblemen
 • rouwverwerking
 • minderwaardigheidsgevoelens
 • eenzaamheidsproblemen
 • stress en burn-out
 • perfectionisme
 • leg uw probleem gerust voor in het intake gesprek: ik zal eerlijk laten weten of ik er wat mee kan.

Supervisie

Supervisie is een vorm van coaching. Bij supervisie ligt de focus op het werk, hoe je professionaliteit kan groeien. Ik ben erkend supervisor door het behalen van de master begeleidingskunde. 

Supervisie is een mooie manier om tot zelfsturend leren te komen. Je leert van je ervaringen die je opdoet. Door hier goed bij stil te staan ​​en er op te reflecteren, kun je andere inzichten krijgen en deze in je werk gaan toepassen. Vragen als: ”ik loop er steeds tegen aan dat mijn leidinggevende niet luistert naar wat ik in te brengen heb”. “Hoe kan ik een betere balans krijgen tussen mijn werk en privé?”, “Hoe kan ik de samenwerking met mijn collega’s verbeteren?”, Kunnen aan de orde komen in de supervisie. Jij bepaalt zelf je leerdoelen en de vragen waar je mee komt.

werk gerelateerde vragen zoals:

 • Ik laat op mijn werk steeds over mij heen lopen.
 • Het werk kost me erg veel energie. Hoe komt dit en hoe kan ik juist mee energie uit mijn werk krijgen?
 • Ik vind het lastig om feedback te geven en / of te ontvangen op het werk.

Wat kun je verwachten van mij als supervisor?

Als supervisor vind ik het belangrijk dat je zelf tot inzichten komt. Dit zal ik stimuleren door goed naar je te luisteren en je aan te zetten goed naar jezelf te luisteren, je verdiepende vragen te stellen om samen te zoeken naar de diepere lagen in je verhaal. Ik hoop dat je steeds meer vertrouwen krijgt, je eigen inzichten en je eigen professionaliteit. Reflectie is hierbij belangrijk niet alleen tijdens de bijeenkomsten maar ook thuis en op het werk.

Ik kan goed luisteren en ben rustig. Ik heb geleerd te kijken / denken vanuit meerdere perspectieven en de context. Ik hou niet van zwart / wit denken. Het contextuele gedachtegoed van Nagy helpt me hierin. Je kunt van mij verwachten dat ik andere perspectieven ga proberen te openen. Ik ga je vragen naar de balans in je relaties en naar wat je meegekregen hebt in je opvoeding en bepaalde opleidingen / werkomgevingen.

Creativiteit past bij mij en ik kan out of the box denken. Je mag dus afwisseling verwachten in de werkvormen en de vragen. Confrontatie ga ik niet uit de weg. Ik zie een mens als één geheel dus we zijn niet alleen met het hoofd bezig. Het lichaam hoort er helemaal bij: we hoeven dus ook niet alleen op een stoel te blijven zitten! Soms ga ik wandelen of doe ik oefenen uit het Rots en Waterprogramma of een spel, etc. Vaak geven oefenen die we met het lichaam doen weer nieuwe gespreksstof, bijvoorbeeld over hoe je op tijd kunt aanvoelen dat je grens bereikt is. Communicatie verloopt voor en groot deel non-verbaal. Dit krijgt ook aandacht in de supervisie.

Ik het belangrijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor de supervisie. Ik zal dan ook regelmatig polsen wat je verwacht en of je dingen mist. Uiteraard mag je altijd zelf inbrengen waar je behoefte aan hebt. Supervisie is ook zoeken en soms betekent het dat je even niet weet welke kant het opgaat. Hoewel dit lastig is, hoort het erbij. Het is een proces! Soms groei je door eerst iets weg te snoeien, net als in de natuur.

Het allerbelangrijkste vind ik dat het draait om jou & jouw ontwikkeling. Ik heb zin om daar samen aan te werken. Uiteraard ga ik vertrouwelijk om met informatie.

Feedback over mijn begeleiding

Corina is een supervisor die goede vragen kan stellen, waardoor ik nog veel meer moest gaan nadenken over wat mij beweegt en waarom ik keuzes maak die ik maak. Door daar verder op te moeten reflecteren, heb ik nieuwe inzichten verworven. Ik vind dat Corina ook actief het proces bewaakt om een gesprek niet te laten verwateren. Daarbij werden er regelmatig creatieve werkvormen geïntroduceerd; wandelen, een spel, een labyrint,.. dat vond ik allemaal positief!

Als gesprekspartner is Corina toegankelijk, duidelijk en laat ze zich niet van de wijs brengen. Ik kan een supervisietraject bij haar aanraden! Laat je maar verrassen door deze ontdekkingstocht, want dat is het!