Leerling Begeleiding

Scholen kunnen mij inhuren als freelance leerlingbegeleider. In leerlingbegeleiding vind ik het belangrijk de leerling zoveel mogelijk zelfstandig te maken maar ook goede structuren te bieden waardoor ze kunnen groeien. In de leerlingbegeleiding maak gebruik van coaching vaardigheden en het contextuele gedachtegoed. Voor meer informatie hierover zie op mijn site het gedeelte methoden. Voor meer informatie neem gerust contact met mij op.

Samen met de leerling wil ik nadenken over wat hem/haar motiveert. Zelfbewuste leerlingen met een goede motivatie, planning en zelfdiscipline komen verder dan leerlingen die intelligenter zijn maar hier weinig van hebben. Het is dus belangrijk om hieraan te werken. Ik wil dus samen met de leerlingen werken aan:

*Motivatie

*Planning

*Zelfvertrouwen

*Discipline

*omgaan met ‘life events’ (die hebben veel invloed op de concentratie, het zelfvertrouwen en de focus)