Cursussen en Trainingen

Hoe kun je beter contact hebben met je leerlingen en hun ouders?

Vind je het soms ook lastig om een goede band te krijgen met je leerlingen? Zie je wel eens op tegen een ouderavond gesprek? Dat is herkenbaar maar het goede nieuws is, je kunt hierin groeien!

Ik kan een praktische cursus geven aan docenten van basis- en middelbare scholen om docenten inzicht te geven in hoe ze het contextuele gedachtegoed kunnen benutten in de dagelijkse praktijk. Hoe kun je een goed gesprek aangaan met een leerling of met zijn/haar ouders? Wat zijn de valkuilen en wat zijn juist de kansen?

In deze cursus ga ik in op hoe je zelf als mens gevormd bent en dit meeneemt in het lesgeven. Ook ga ik in op wat de context van een leerling doet met deze leerling en hoe je hierop kunt inspelen. Omdat ik de theorie doorspek met voorbeelden en oefeningen uit de dagelijkse praktijk is het een praktische en direct bruikbare cursus waarbij het geen moment saai is!

Ik leg graag uit wat de exacte inhoud van de training is, bel me gerust.

Feedback van 2 cursisten over een gegeven cursus aan docenten op een VO school

De cursus heeft me meer inzicht gegeven waarom je bepaalde keuzes maakt en waarom je op een bepaalde manier met leerlingen omgaat. Corina geeft goede tips voor gesprekken met leerlingen.

De cursus heeft mij inzicht gegeven in mijn persoonlijke situatie en het contact met leerlingen. Ook handvatten voor een goed gesprek met leerlingen. Corina is goed ingegaan op zelfkennis d.m.v. vragen.

Sociale vaardigheidstrainingen

Ik ben gecertificeerd Sociale vaardigheidstrainer met veel ervaring. Samen met één van jullie eigen docenten kan ik de training op jullie school verzorgen. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.